УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

ЛУБЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОРІХІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНОНЬКА»

(ЗДО "КАЛИНОНЬКА")

код ЄДРПОУ 25664409

11.01 2022 № 09

Про затвердження організаційно-практичних заходів з питань переходу на систему здорового харчування у ЗДО та впровадження нових норм та Порядку організації харчування

На виконання законів України ,,Про освіту”, ,,Про дошкільну освіту”, ,,Про охорону дитинства”, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України (далі - МОН) та Міністерства охорони здоров’я України (далі – МОЗ) від 17.04.2006 № 298/227 (зі змінами та доповненнями), наказу МОЗ України від 25.09.2020 № 2205 ,,Про затвердження Санітарного регламенту для закладів дошкільної освіти”, Нових норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 786 ,,Про внесення змін до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, з метою забезпечення дітей якісним, безпечним та збалансованим харчуванням, збереження здоров’я здобувачів освіти, запобігання виникненню у них захворювань органів травлень

НАКАЗУЮ:

1. У 2022 році здійснити необхідні організаційно-практичні заходи з питань переходу на нову систему здорового харчування у закладі освіти; організовувати просвітницьку роботу з розбудови системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок; підвищення професійного рівня та фахової спроможності кухарів;

2. Затвердити перелік документації, необхідної для безпечної та безперебійної роботи харчоблоку закладу освіти.

3. Під час здійснення заходів з організації харчування здобувачів освіти неухильно дотримуватися вимог законодавства з питань організації харчування.

4. Врахувати в роботі, що постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 786 внесено зміни до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305;

5. Постійно аналізувати й організовувати вимогливий і результативний контроль за кількістю та якістю продуктів харчування, що надходять до закладу освіти, відповідно до вимог технічної і якісної характеристики, слідкувати за станом їх зберігання. (Сестра медична)

6. Звертати особливу увагу на асортимент і вартість продуктів харчування та щоденно контролювати якість готових страв, їх відповідність щоденному меню і нормам харчування.

7. Активізувати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з батьками, постачальниками послуг з харчування з метою використання сучасних підходів до організації харчування, формування культури здорового харчування, впровадження в закладі нових стандартів харчування. (Адміністрація, вихователі)

8. Забезпечити ефективне функціонування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на харчоблоках закладу освіти. (Робоча група НАССР)

9. Вживати необхідні профілактичні заходи для попередження спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь, дотримуватися санітарно-гігієнічних і протиепідемічних вимог щодо організації харчування вихованців. (Сестра медична)

10. В умовах карантинних обмежень діяльності закладів освіти суворо дотримуватися протиепідемічних заходів, визначених постановою Головного санітарного лікаря України від 06.09.2021 №8.

11. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Директор Олена ХРУЛЕНКО

Кiлькiсть переглядiв: 147

Коментарi